Kakaós „zabkása”
- Teljes elkészítési idő20 perc
Hozzávalók
- karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra) – kb. 1 közepes fej bio karfiolból
- 1 evőkanál MCT-olaj-por
- 2 dl bio kókusztej vagy bio kókuszkrém
- 2 bio tojás
- 1 1/2 evőkanál bio kakaópor
- 1 kanál natúr kollagén
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál bio édesítő
- Szezonális bio bogyós gyümölcsök, bio kakaótöret vagy bio kókuszreszelék
Elkészítés
A karfiolrizst főzzük össze közepes hőmérsékleten a kókusztejjel. 4 percig főzzük, hogy a karfiol teljesen megpuhuljon. Adjuk hozzá a felvert tojást, a kakaóport, kollagénport, édesítőt és a sót. Keverjük meg és hagyjuk, hogy a tojás megfőjön. Tetejére szórjunk gyümölcsöt, kakaót vagy kókuszt.