Kókuszkocka
- Teljes elkészítési idő1 óra 20 perc
Hozzávalók
A piskótához
- bio édesítő
- 5 dkg vaj
- 2 db bio tojás
- szódabikarbóna
- 20 dkg fehér bio rizsliszt
- 10 dkg bio kókuszliszt
- 4 dl bio kókusztej
- 1 kókuszjoghurt vagy natúr joghurt
A mázhoz
- 20 szem bio kakaómasszatallér
- 15 szem bio kakaóvajtallér
- bio édesítő
- 1 ek bio kakaópor
- 1 adagolókanál MCT-por
- bio vanília
A szóráshoz
- 100 g bio kókuszreszelék
Elkészítés
- Szórjuk egy tálba az édesítőt és a puha vajat, majd keverjük krémesre egy robotgép segítségével.
- Folyamatos keverés mellett öntsük a tálba a tojást és a joghurtot. Adjuk a masszához a szódabikarbónát, majd részletekben a lisztet és a kókusztejet, és keverjük csomómentesre.
- Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformába a masszát, majd süssük 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentessük.
A csokimáz elkészítése
- Egy kis lábasban olvasszuk fel a hozzávalókat.
- A kihűlt piskótát vágjuk tetszés szerinti kockákra, mártogassuk bele a csokoládéba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.
- Hűtőben pihentetve vagy akár azonnal fogyaszthatjuk is.