Kókuszos csokis muffin
- Előkészítési idő20 perc
- Főzési / sütési idő30 perc
- Teljes elkészítési idő50 perc
Hozzávalók
- 50 g natúr bio kakaópor
- 50 g bio kókuszliszt
- 2 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
- 1 csipet bio vanília-őrlemény
- 1 csipet szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 2 db bio tojás
- 1 dl bio kókusz-főzőkrém
- 1 doboz natúr bio kókusz-joghurt
- 1 kk só
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a kakaóval.
- Az édesítőt, a vaníliát és a tojássárgákat keverjük habosra a vajjal, majd adjuk hozzá a joghurtot.
- A vajas masszához fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, miközben folyamatosan adagoljuk a kókuszfőzőkrémet.
- A tojásfehérjéket egy kis sóval verjük habbá, majd adjuk a tésztához.
- A muffinformába elhelyezett muffinpapírokat vagy szilikon muffinformákat töltsük meg a tésztával.
- Előmelegített sütőben süssük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 30 perc