Mandulás-csokis muffin

  • Előkészítési idő30 perc
  • Főzési / sütési idő30 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra

    Hozzávalók

    • 25 dkg bio mandulaliszt finomra darálva
    • 2 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
    • 1 csipet bio vanília-őrlemény
    • 1 csipet szódabikarbóna
    • 10 dkg vaj
    • 2 db bio tojás
    • 1 dl bio kókusz-főzőkrém
    • 1 doboz natúr bio kókuszjoghurt
    • 1 kk fahéj (penészmentes)
    • 1 kk só
    • 3 evőkanál bio kakaóbab-töret

    Elkészítés

    1
    • A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a fahéjjal.
    • Az édesítőt, a vaníliát és a tojássárgákat keverjük habosra a vajjal, majd adjuk hozzá a joghurtot.
    • A vajas masszához fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, miközben folyamatosan adagoljuk a kókuszfőzőkrémet. Végül keverjük bele a kakaóbabtöretet.
    • A tojásfehérjéket egy kis sóval verjük habbá, majd adjuk a tésztához.
    • A muffinformába elhelyezett muffinpapírokat vagy szilikon muffinformákat töltsük meg a tésztával.
    • Előmelegített sütőben süssük.
      Sütés hőfoka: 180 °C
      Sütés módja: alul-felül sütés
      Sütés ideje: 30 perc

    Megosztás