Mandulás-csokis muffin
- Előkészítési idő30 perc
- Főzési / sütési idő30 perc
- Teljes elkészítési idő1 óra
Hozzávalók
- 25 dkg bio mandulaliszt finomra darálva
- 2 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
- 1 csipet bio vanília-őrlemény
- 1 csipet szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 2 db bio tojás
- 1 dl bio kókusz-főzőkrém
- 1 doboz natúr bio kókuszjoghurt
- 1 kk fahéj (penészmentes)
- 1 kk só
- 3 evőkanál bio kakaóbab-töret
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a fahéjjal.
- Az édesítőt, a vaníliát és a tojássárgákat keverjük habosra a vajjal, majd adjuk hozzá a joghurtot.
- A vajas masszához fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, miközben folyamatosan adagoljuk a kókuszfőzőkrémet. Végül keverjük bele a kakaóbabtöretet.
- A tojásfehérjéket egy kis sóval verjük habbá, majd adjuk a tésztához.
- A muffinformába elhelyezett muffinpapírokat vagy szilikon muffinformákat töltsük meg a tésztával.
- Előmelegített sütőben süssük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 30 perc