Mézeskalács

  • Adagok száma12 db mézeskalács

    Hozzávalók

    • 200 g extra finom bio rizsliszt
    • 100 g bio kókuszliszt
    • 30 g bio édesítő (pl: bio sztevia)
    • 1 evőkanál bio gyömbérpor
    • 1 evőkanál penészmentes fahéj
    • (1 teáskanál őrölt bio szegfűszeg)
    • ½ teáskanál őrölt bio szerecsendió
    • ½ teáskanál só
    • 1 doboz kókuszjoghurt
    • ¼ csésze szobahőmérsékleten megpuhult bio kókuszolaj vagy 20 g olvasztott vaj
    • 200 ml bio kókuszkrém

    Elkészítés

    1

    Alaposan keverjük össze az összes száraz hozzávalót. Adjuk hozzá a megpuhult kókuszolajat vagy vajat és a joghurtot, és jól keverjük össze a tésztát, amíg egyenletesen megnedvesedik. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá kókuszkrémet, amíg a tészta elég puha nem lesz és összetart, anélkül, hogy a kezünkhöz tapadna.
    Alakítsuk gömbbé, és tekerjük zsírpapírba. Hűtőszekrényben hűtsük 1-2 órán át, vagy még jobb egy egész éjszakán át. Miután kihűlt, osszuk a tésztát egyenlő részekre. Tartsuk az egyiket becsomagolva és hűtve, amíg az első adaggal dolgozunk. Óvatosan és egyenletesen tekerjük a tésztáját kb. 0,5 cm vastagságúra. Sütivágókkal vagy szabad kézzel vágjunk formákat, és spatulával vigyük át a sütiket egy zsírpapírral bélelt tepsire. Ismételjük meg a lépéseket, amíg el nem használjuk a tésztát. Visszahelyezhetjük a tésztát a hűtőszekrénybe, ha úgy érezzük, hogy repedni kezd. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon süssük 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

    Megosztás