Rizsfelfújt
- Előkészítési idő15 perc
- Főzési / sütési idő1 óra 20 perc
- Teljes elkészítési idő1 óra 35 perc
Hozzávalók
- 20 dkg pudingrizs
- 1 l bio kókusztej
- 1 csipet só
- 4 db bio tojás
- Kerrygold vaj
- bio édesítő (eritrit vagy stevia)
- bio vanília
- 1 db bio citrom (lereszelt héja)
Elkészítés
A rizst mossuk meg vízben, majd 1 l kókusztejben pároljuk meg. Amikor elkezd duzzadni, adjuk hozzá a sós vajat, és főzzünk belőle tejberizst, majd hagyjuk kihűlni. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert pihentetés közben felszívja a tejet és megpuhul). A tojássárgáját keverjük habosra az édesítővel, a vaníliával és a lereszelt citromhéjjal, majd adjuk a langyos tejberizshez. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük óvatosan a masszához.
Öntsük a rizst tortaformába vagy szilikonformába, és 160 fokos sütőben kb. 45 percig süssük. Kakaóporral, fahéjjal megszórva vagy bogyós gyümölccsel tálaljuk.