Túró rudi
- Teljes elkészítési idő2 óra
- Adagok száma6 db kisebb
Hozzávalók
Hozzávalók a túróhoz:
- kókusztúró (lsd a recepteknél)
- bio vanília
- bio édesítő
- 1 bio citrom héja
- 1 dl víz
- 1 teáskanál füvet leget marhából származó kollagén zselatin
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 20 szem bio kakaótallér
- 30 szem bio kakaóvaj-tallér
- 1 kanál MCT-olaj-por
- bio édesítő
- 1 evőkanál bio kakaó
Elkészítés
A túrót keverjük össze a vaníliával, az édesítővel, a citrom héjával. Ezalatt 1 dl vizet melegítsünk fel és keverjük el benne a zselatint. Majd adjuk a túróhoz, keverjük el, és tegyük a hűtőbe 15 percre. Amíg hűl a túró, készítsük el a csokoládéöntetet. Egy lábosba tegyünk vizet, forraljuk fel, és helyezzünk fölé egy csokoládékészítő edényt. Helyezzük bele a hozzávalókat. Amikor megolvadt, a túróból formáljunk kis rudi formákat. Nem lesz könnyű, de egy kis kitartással menni fog. Merítsük bele a csokoládéba, tegyük egy tányérra, majd tegyük be a hűtőbe kb. 10 percre. Ezt ismételjük meg még kétszer, hogy vastagabb máz legyen rajta.