Vaníliás-túrós csiga
- Előkészítési idő2 óra
- Teljes elkészítési idő3 óra
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg bio gesztenyeliszt
- 1 evőkanál bio kókuszliszt
- 3 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 evőkanál olvasztott bio kókuszzsír
- 2 kis bio tojás
A töltelékhez:
- 4 evőkanál bio kókusztúró (lsd a kókusztúró elkészítésénél)
- 5-6 bio tojásból készült vaníliapuding (lsd a vanília puding elkészítésénél)
- 2 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
Elkészítés
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel. Majd keverjük bele a mandulaliszt, kókuszliszt és szódabikarbóna keverékbe. Adjuk hozzá a kókuszolajat. Gyúrjuk össze teljesen, majd tegyük egy sütőpapírra, és kézzel formázzunk belőle 0,5 cm vastag négyzet alakú tésztát. Tegyük hűtőbe 10 percre dermedni. A töltelékhez keverjük össze a kókusztúrót, a vaníliapudingot és az édesítőt. A „kinyújtott” tésztát kenjük meg a krémmel, majd sütőpapír segítségével tekerjük fel. Szeleteljük fel kb. 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkkel kicsit igazgassuk meg, hogy szép formájuk legyen, és helyezzük egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Hűtsük ki és tálaljuk.