Grízes tészta

  • Teljes elkészítési idő30 perc

    Hozzávalók

    • 1 doboz bio édesburgonya-tészta (készíthető bio rizstésztából is)
    • 100 g bio mandulaliszt (durvára őrölt)
    • 40 dkg bio eper vagy fagyasztott eper
    • 2-3 evőkanál bio kókuszolaj
    • 2 evőkanál bio eritrit

    Elkészítés

    1

    Először készítsük el a lekvárt. Ha télen a fagyasztott epret választjuk, akkor várjuk meg amíg kienged. Öntsük le a levet és adjunk hozzá 2 evőkanál eritritet, majd turmixoljuk össze.
    Főzzük ki a tésztát sós vízben. Ameddig fő, melegítsünk egy serpenyőben kókuszolajat, szórjuk bele a durvára őrölt mandulalisztet, és addig süssük folyamatos keverés mellett, ameddig aranybarna színe nem lesz.
    Ha kifőtt a tészta, halmozzuk rá az aranybarna mandulát, és tegyük a tetejére a lekvárt.
    Igazi finom grízes tészta lesz az eredmény.

    Megosztás