Grízes tészta
- Teljes elkészítési idő30 perc
Hozzávalók
- 1 doboz bio édesburgonya-tészta (készíthető bio rizstésztából is)
- 100 g bio mandulaliszt (durvára őrölt)
- 40 dkg bio eper vagy fagyasztott eper
- 2-3 evőkanál bio kókuszolaj
- 2 evőkanál bio eritrit
Elkészítés
Először készítsük el a lekvárt. Ha télen a fagyasztott epret választjuk, akkor várjuk meg amíg kienged. Öntsük le a levet és adjunk hozzá 2 evőkanál eritritet, majd turmixoljuk össze.
Főzzük ki a tésztát sós vízben. Ameddig fő, melegítsünk egy serpenyőben kókuszolajat, szórjuk bele a durvára őrölt mandulalisztet, és addig süssük folyamatos keverés mellett, ameddig aranybarna színe nem lesz.
Ha kifőtt a tészta, halmozzuk rá az aranybarna mandulát, és tegyük a tetejére a lekvárt.
Igazi finom grízes tészta lesz az eredmény.