Halas-túrós pite

  • Előkészítési idő25 perc
  • Főzési / sütési idő35 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra

    Hozzávalók

    A tésztához:

    • 5 evőkanál bio fodroskel-por
    • 1 evőkanál bio édesburgonya vagy kókuszliszt
    • 3 bio tojás

    A töltelékhez:

    • Fél rúd bio póréhagyma (apróra vágva)
    • 2 szelet vadon fogott hal
    • 5 dkg vaj (füvet legelt marhától) vagy bio kókuszolaj
    • 10 dkg bio kókusztúró vagy Totu
    • 1,5 dl bio kókusz-főzőkrém
    • 3 bio tojás
    • bio bors
    • bio szerecsendió
    • bio kapor

    Elkészítés

    1

    Keverjük össze a tészta hozzávalóit és tegyük bele egy kerek szilikontepsibe. Simítsuk el, úgy, hogy az oldalára is jusson. Vajon vagy kókuszolajon dinszteljük meg a póréhagymát, tegyük rá a kisebb kockákra vágott halat, és süssük meg. Amikor készen van, kicsit hagyjuk hűlni.
    A túrót keverjük össze sóval és kaporral. A kókuszfőzőkrémet és a tojásokat jól keverjük el.
    A tésztára tegyük rá először a hagymás halat, majd a túrót oszlassuk el rajta, végül öntsük rá a kókuszos tojást. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30-35 percet.

    Megosztás