Halas-túrós pite
- Előkészítési idő25 perc
- Főzési / sütési idő35 perc
- Teljes elkészítési idő1 óra
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 evőkanál bio fodroskel-por
- 1 evőkanál bio édesburgonya vagy kókuszliszt
- 3 bio tojás
- só
A töltelékhez:
- Fél rúd bio póréhagyma (apróra vágva)
- 2 szelet vadon fogott hal
- 5 dkg vaj (füvet legelt marhától) vagy bio kókuszolaj
- 10 dkg bio kókusztúró vagy Totu
- 1,5 dl bio kókusz-főzőkrém
- 3 bio tojás
- só
- bio bors
- bio szerecsendió
- bio kapor
Elkészítés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és tegyük bele egy kerek szilikontepsibe. Simítsuk el, úgy, hogy az oldalára is jusson. Vajon vagy kókuszolajon dinszteljük meg a póréhagymát, tegyük rá a kisebb kockákra vágott halat, és süssük meg. Amikor készen van, kicsit hagyjuk hűlni.
A túrót keverjük össze sóval és kaporral. A kókuszfőzőkrémet és a tojásokat jól keverjük el.
A tésztára tegyük rá először a hagymás halat, majd a túrót oszlassuk el rajta, végül öntsük rá a kókuszos tojást. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30-35 percet.