Halpaprikás

  • Előkészítési idő25 perc
  • Teljes elkészítési idő45 perc

    Hozzávalók

    • 3 szelet MSC* minősítésű halszelet (lehet hekk, tőkehal, bármi, amit kedvel)
    • 2 bio cukkini
    • bio póréhagyma
    • 2 dl bio kókusz-főzőkrém
    • 1 evőkanál bio kókuszliszt
    • vaj
    • bio fűszerpaprika
    • bio bors

    Elkészítés

    1

    A halpaprikáshoz először készítsünk pörköltalapot: ehhez a felaprított póréhagymát kevés vajon dinszteljük meg. Fokhagyma-helyettesítőként asafoetidát rakjunk bele.
    Hintsük meg a fűszerpaprikával, alaposan keverjük el, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban.
    Ez idő alatt vágjuk fel kockákra a 2 cukkinit, pároljuk meg és pürésítsük. (amikor zöldséglevet készítek, zöldségpréssel, akkor a zöldséglé mellett egy másik tartályba kerül a zöldség rostja. Ez gyakran a szemetesben landol, de ebben az esetben ezt használom fel zöldségalapnak a cukkini helyett.) A pürésített zöldséget tegyük bele a serpenyőbe a hagymás alapra, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig főzzük kis lángon.
    Ezután tegyük rá az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott halat, és öntsük fel kevés vízzel. Óvatosan forgassuk össze, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
    Keverjük simára a lisztet a kókuszfőzőkrémben, majd öntsük rá a halra, és főzzük össze.
    Köretnek vajon párolt karfiolrizst (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra) készítek és kapros kókusztúróval egészítem ki.

    Megosztás