Hamis paprikás krumpli
- Főzési / sütési idő30 perc
- Teljes elkészítési idő50 perc
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 1/4 bio póréhagyma
- 1 szál kolbász
- 4 bio karalábé
- vaj
- só
- bio pirospaprika
- natúr kollagén
Elkészítés
A megmosott, megtisztított és kockára vágott karalábét tegyük lábasba, sózzuk meg, majd öntsük föl annyi vízzel, ami majdnem ellepi, és főzzük puhára.
A póréhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk föl. Melegítsünk kevés vajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát, pároljuk meg, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pároljuk tovább néhány percig. Húzzuk le a lábast a tűzhelyről, szórjuk meg a pirospaprikával.
Amikor a karalábé megfőtt, egy adagot vegyünk ki (2-3 merőkanállal), botmixerrel pürésítsük egy adag kollagénnel, vajjal, tegyük vissza a lábosba, tegyük hozzá a kolbászt és még egy kicsit együtt főzzük.