Indiai tejszínes tészta
- Előkészítési idő20 perc
- Főzési / sütési idő20 perc
- Teljes elkészítési idő40 perc
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 1 zacskó csavart bio tészta
- 1 doboz bio kókusztejszín 330 ml
- bio póréhagyma
- vaj (füvet legelt marhából készült)
- bio pirospaprika
- bio szerecsendió
- bio fahéj (penészmentes)
- bio kurkuma
- bio édeskömény
- bio koriander
- 1 csomag növényi sajt
- bio bazsalikom
Elkészítés
- Egy kis serpenyőben közepes hőfokon olvasszuk meg a vajat, tegyük bele az apróra vágott póréhagymát.
- 2 perc múlva szórjunk rá a fűszerekből ízlés szerint, majd egy rövid keverés, összedolgozás után öntsük bele a kókusztejszínt.
- Mindez idő alatt forraljunk 4-5 liter vizet egy lábosban, tegyünk bele sót ízlés szerint.
- A forrásban lévő vízbe öntsük a tésztát, keverjük meg egyszer, és vegyük közepes hőfokra a tűzhelyet. 5 percig főzzük. A tésztát nem kell főzés közben kavargatni.
- Ezt követően szűrjük le a tésztát és öntsük egy tepsibe. Tegyünk rá vajat, keverjük össze, majd öntsük rá az elkészült fűszeres, tejszínes szószt.
- Végül szórjunk rá reszelt növényi sajtot és egy 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet. Sütőből kivéve tálaljuk.
- Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.