Karfiolkuszkusz lazaccal

  • Teljes elkészítési idő1 óra

    Hozzávalók

    • 1 közepes fej bio karfiol virágjaira szedve
    • 1 teáskanál MCT-olaj, vagy bio kókuszolaj
    • 30 gramm vaj, legeltetéses gazdaságból, nem sózott
    • bio kurkuma
    • Parajdi só
    • 1 evőkanál darált, friss bio snidling
    • 2 doboz MSC lazackonzerv
    • 1 csomag bio petrezselyem felaprítva

    Elkészítés

    1

    Konyhai robotgépben daráljuk le a karfiolt egészen apró méretűre. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a kurkumát. Ekkor tegyük hozzá a karfiolt és gyakori kavargatás mellett pároljuk, amíg a karfiol puha nem lesz. Ez 6-7 perc lehet. Sózzuk ízlés szerint, tegyük bele a lazacdarabokat, a felaprított petrezselymet, és szórjunk rá snidlinget!
    Az alap-karfiolkuszkuszreceptet Dave Asprey szakácskönyvében találtam. Nagyon jól sikerült, és egyszerű elkészíteni. A lazacot helyettesítheti tonhallal, tenger gyümölcseivel, de köretként is ajánlom bármilyen húshoz.

    Megosztás