Karfiolkuszkusz lazaccal
- Teljes elkészítési idő1 óra
Hozzávalók
- 1 közepes fej bio karfiol virágjaira szedve
- 1 teáskanál MCT-olaj, vagy bio kókuszolaj
- 30 gramm vaj, legeltetéses gazdaságból, nem sózott
- bio kurkuma
- Parajdi só
- 1 evőkanál darált, friss bio snidling
- 2 doboz MSC lazackonzerv
- 1 csomag bio petrezselyem felaprítva
Elkészítés
Konyhai robotgépben daráljuk le a karfiolt egészen apró méretűre. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a kurkumát. Ekkor tegyük hozzá a karfiolt és gyakori kavargatás mellett pároljuk, amíg a karfiol puha nem lesz. Ez 6-7 perc lehet. Sózzuk ízlés szerint, tegyük bele a lazacdarabokat, a felaprított petrezselymet, és szórjunk rá snidlinget!
Az alap-karfiolkuszkuszreceptet Dave Asprey szakácskönyvében találtam. Nagyon jól sikerült, és egyszerű elkészíteni. A lazacot helyettesítheti tonhallal, tenger gyümölcseivel, de köretként is ajánlom bármilyen húshoz.