Kínaikel-főzelék
- Teljes elkészítési idő45 perc
Hozzávalók
- bio kínai kel vagy fodros kel
- bio karalábé (a levelét is használhatjuk)
- ½ bio póréhagyma
- vaj
- natúr kollagén
Fűszerek
- bio pirospaprika
- só
- bio bors
- bio őrölt édeskömény
- bio babérlevél
Elkészítés
Vágjuk a karalábét kockákra, a kínaikelt csíkokra. Vajon pároljuk meg a póréhagymát, szórjunk rá pirospaprikát, majd tegyük rá a felkockázott karalábét és a kínai kel vastagabb húsos részét szintén felkockázva. Tegyünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg édesköménnyel, és engedjük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Főzzük, amíg enyhén megpuhul.
Amikor elkészült, 4 merőkanállal vegyünk ki a lábosból, turmixoljuk össze, tegyünk bele egy adag natúr kollagént és öntsük vissza a lábosba. Kicsit még főzzük össze és készen áll a tálalásra.