Rakott karfiol
- Előkészítési idő30 perc
- Főzési / sütési idő1 óra
- Teljes elkészítési idő1 óra 30 perc
- Adagok száma4
Hozzávalók
- 2 db nagyobb bio karfiol
- 20 dkg sonka (szeletelt vagy darabolt)
- bio póréhagyma
- 400 ml bio kókuszkrém
- 2 db bio tojás
- 1 kávéskanál só
- vaj
- 1 csokor bio petrezselyem
Elkészítés
- A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük kis darabokra, rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük meg.
Szűrőbe téve csepegtessük le. - Vajon pároljuk meg a póréhagymát, majd pár percig süssük a sonkát. Végül adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet. Vegyük le a tűzről. Keverjük össze a karfiollal.
- Egy tűzálló tálat vajazzunk ki.
- Tegyük bele a sonkás, póréhagymás karfiolt.
- A kókuszkrémet keverjük össze a tojással, és öntsük a karfiolra.
- Előmelegített sütőben pirulásig süssük.
Sütési hőfok: 180°C