Rakott kelbimbó
- Előkészítési idő30 perc
- Főzési / sütési idő30 perc
- Teljes elkészítési idő1 óra 30 perc
- Adagok száma4
Hozzávalók
- bio póréhagyma
- 50 dkg darált marhahús
- bio karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra)
- 1 kg bio kelbimbó
A szószhoz:
- kollagén
- 3 dl bio kókuszkrém
- 2 bio tojás
- só
- bio bors
- bio szerecsendió
Elkészítés
A kelbimbókat vágjuk félbe és pároljuk meg.
Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsünk kevés vajat. Az apróra vágott póréhagymát szórjuk bele, és kezdjük párolni. Ízesítsük sóval, borssal. Ha már puha, tegyük rá a darált marhahúst, és közepes lángon süssük meg félig. Nem kell teljesen, mert a sütőben még tovább fog sülni. Amikor készen van, tegyünk rá az előre elkészített karfiolrizst. Keverjük össze a raguval.
A mártáshoz összekeverjük a kókuszkrémet, a 2 tojást, a kollagént és keverjük szép simává, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Ha mindennel megvagyunk, vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyünk le egy réteg kelbimbót, majd tegyük rá a karfiolrizses marharagut, majd a kelbimbó másik felét, és a szószt.
175 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre.