Rizses hús

  • Előkészítési idő20 perc
  • Főzési / sütési idő20 perc
  • Teljes elkészítési idő40 perc
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 50 dkg marhahús
    • kevés bio póréhagyma
    • 3 szál bio angolzeller
    • 1 bio karalábé
    • 2 ek vaj
    • 2 tk bio pirospaprika
    • 1 mk bio őrölt bors
    • 1 tk bio őrölt kömény
    • só ízlés szerint
    • bio karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra)

    Elkészítés

    1

    A húst mossuk meg, vágjuk kockákra. Vágjuk a hagymát apróra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk. A zellert és a karalábét főzzük puhára, majd turmixoljuk össze botmixerrel sóval, vajjal. A vajon fonnyasszuk meg a hagymát, tegyük rá az összeturmixolt zöldséget. Szórjuk meg egy teáskanál őrölt köménnyel, paprikával, sóval, borssal és egy percig pároljuk együtt. Tegyük rá a húst és rövid ideig pároljuk. Egy külön serpenyőben pároljuk meg vajon a karfiolrizst. Amikor elkészült a húst keverjük bele a karfiolrizst és néhány perc alatt pároljuk készre.

    Megosztás