Rizses hús
- Előkészítési idő20 perc
- Főzési / sütési idő20 perc
- Teljes elkészítési idő40 perc
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús
- kevés bio póréhagyma
- 3 szál bio angolzeller
- 1 bio karalábé
- 2 ek vaj
- 2 tk bio pirospaprika
- 1 mk bio őrölt bors
- 1 tk bio őrölt kömény
- só ízlés szerint
- bio karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra)
Elkészítés
A húst mossuk meg, vágjuk kockákra. Vágjuk a hagymát apróra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk. A zellert és a karalábét főzzük puhára, majd turmixoljuk össze botmixerrel sóval, vajjal. A vajon fonnyasszuk meg a hagymát, tegyük rá az összeturmixolt zöldséget. Szórjuk meg egy teáskanál őrölt köménnyel, paprikával, sóval, borssal és egy percig pároljuk együtt. Tegyük rá a húst és rövid ideig pároljuk. Egy külön serpenyőben pároljuk meg vajon a karfiolrizst. Amikor elkészült a húst keverjük bele a karfiolrizst és néhány perc alatt pároljuk készre.