Tejszínes kelbimbó

  • Teljes elkészítési idő40 perc
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 2 zacskó mirelit bio kelbimbó vagy 60 dkg friss bio kelbimbó
    • 300 ml bio kókusz-főzőkrém
    • ½ bio póréhagyma
    • 2 evőkanál bio kókuszolaj
    • 1/3 csomag növényi parmezán reszelve
    • bio bors
    • bio oregánó
    • 1 bio citrom reszelt héja

    Elkészítés

    1

    Engedjük fel a kelbimbót, ha mirelit, vágjuk félbe őket, majd pároljuk meg. Kókuszolajon pirítsuk meg a felaprított póréhagymát, majd tegyük rá a kelbimbót, a fűszereket és süssük 5 percig. Ezalatt keverjük össze a kókuszfőzőkrémet és a reszelt parmezánt, majd öntsük rá a kelbimbóra. Amikor a sajt is elolvadt, készen van. Ha valaki húst is igényel hozzá, akkor javaslok füvet legelt marhából készült sonkát kis kockákra vágni és tálaláskor a tetejére szórni.

    Megosztás