Tejszínes kelbimbó
- Teljes elkészítési idő40 perc
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 2 zacskó mirelit bio kelbimbó vagy 60 dkg friss bio kelbimbó
- 300 ml bio kókusz-főzőkrém
- ½ bio póréhagyma
- 2 evőkanál bio kókuszolaj
- 1/3 csomag növényi parmezán reszelve
- só
- bio bors
- bio oregánó
- 1 bio citrom reszelt héja
Elkészítés
Engedjük fel a kelbimbót, ha mirelit, vágjuk félbe őket, majd pároljuk meg. Kókuszolajon pirítsuk meg a felaprított póréhagymát, majd tegyük rá a kelbimbót, a fűszereket és süssük 5 percig. Ezalatt keverjük össze a kókuszfőzőkrémet és a reszelt parmezánt, majd öntsük rá a kelbimbóra. Amikor a sajt is elolvadt, készen van. Ha valaki húst is igényel hozzá, akkor javaslok füvet legelt marhából készült sonkát kis kockákra vágni és tálaláskor a tetejére szórni.