Thai sült tészta
- Teljes elkészítési idő1 óra
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 200 gramm bio édesburgonya-tészta
- ½ bio póréhagyma
- 1 bio sárgarépa vékony csíkokra vágva
- 1 bio édeskömény csíkokra vágva
- ½ bio cukkini csíkokra vágva
- 1 bio pock Choy csíkokra vágva
- 1 levél bio fodroskel csíkokra vágva
- 1-2 evőkanál bio eritrit
- bio koriander
- 2 evőkanál bio mandulaliszt (durvára őrölt)
- 1 evőkanál bio citromlé
- 3-5 evőkanál bio kókusz-aminószósz (szójaszósz helyettesítő)
Szóráshoz
- friss bio petrezselyem
Elkészítés
Tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának. Közben kezdjük el egy nagyobb edényben megdinsztelni a póréhagymát. Amikor elkészült, tegyük hozzá a csíkokra vágott zöldségeket (először a keményebbeket, répát, édesköményt, aztán a közepesen puhát, mint pl. cukkini, pock choy húsos része, végül a leveleket), és először kisebb fokozaton kezdjük el párolni, majd mikor már levet engedett, tegyük magasabb hőfokra, és enyhén pirítsuk meg. Tegyük hozzá a mandulalisztet, 1 kanál eritritet és egy kevés kókuszszószt is. Mikor felforrt a víz, tegyük bele a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük hideg vízbe, hogy ne ragadjon össze. Tegyük a kész tésztát a zöldségekhez, pirítsuk együtt pár percig, majd öntsük rá a kókuszszószt. Jól keverjük össze, és kicsit süssük össze. Szórjuk meg friss petrezselyemmel.