Tojásos zöldség „kenyér”

  • Előkészítési idő20 perc
  • Főzési / sütési idő40 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 1 bio édeskömény
    • 5 bio angolzellerszár
    • 1 kis fej bio brokkoli
    • 1 bio cukkini
    • ½ bio kínai kel
    • 1 bio karalábé
    • 5 bio tojás
    • 10 dkg füvet legelt marhából származó vaj
    • ½ bio póréhagyma

    Fűszerek:

    • bio gyömbérpor
    • bio kakukkfű
    • bio édeskömény
    • bio kurkuma

    Elkészítés

    1

    (Lehetőség szerint mind a zöldségekből, mind a fűszerekből biot használjunk.) Kockázzuk fel a zöldségeket és egy lábosban vajon pároljuk meg a felaprított póréhagymát, majd tegyük rá a zöldségeket, engedjük fel vízzel és főzzük félpuhára vagy puhára, ahogy szeretjük. Amikor készen van, öntsük le róla a vizet, tegyük ki egy tálba és hagyjuk kicsit kihűlni. Majd keverjük el a zöldségeket a fűszerekkel, a felolvasztott vajjal és a tojásokkal. Kanalazzuk bele egy őzgerincformába. (ha szilikonos formánk van nem kell kivajazni). Egy 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

    Tálaljuk sült hallal vagy bármilyen kedvelt sült hússal, de önmagában is laktató.

    Dave Asprey receptje alapján

    Megosztás