Skip to main content

Tőkehalmáj narancslében

  • Előkészítési idő30 perc

    Hozzávalók

    • 4 friss narancs (szezonban: vérnarancs)
    • 1 lime leve
    • 2 konzerv tőkehalmáj, 120 g, lecsepegtetve
    • ízlés szerint gránátalma magok
    • ízlés szerint durva tengeri só
    • ízlés szerint friss bors

    Elkészítés

    1
    • Hámozza meg a narancsot és vágja vékony csíkokra. Majd facsarja ki a narancsok levét.
    • Tegye a levet és a csíkokat egy serpenyőbe. Kis lángon pároljuk a levet, amíg a felére nem csökken. Ne hagyja, hogy a lé megbarnuljon, mivel az elszíneződés a cukrok karamellizálódását jelzi, ami nem kívánatos ennél az ételnél.
    • Hagyja a narancslevet teljesen kihűlni a hűtőszekrényben.
    • Vegye ki a levet a hűtőből, vegye ki belőle a narancshéjat, és adjon hozzá egy kevés lime-levet, hogy egy kis zamatot kapjon.
    • Villával keverjen néhány csepp szezámolajat a lébe.
    • Ossza szét a levet négy tányéron, mindegyikben egy kis mélyedést készítve.
    • Ossza szét a tőkehalmájat a tányérokon.
    • Díszítse a tálat gránátalmamagokkal, durva tengeri sóval és borssal.

    Megosztás