Tőkehalmáj narancslében

- Előkészítési idő30 perc
Hozzávalók
- 4 friss narancs (szezonban: vérnarancs)
- 1 lime leve
- 2 konzerv tőkehalmáj, 120 g, lecsepegtetve
- ízlés szerint gránátalma magok
- ízlés szerint durva tengeri só
- ízlés szerint friss bors
Elkészítés
- Hámozza meg a narancsot és vágja vékony csíkokra. Majd facsarja ki a narancsok levét.
- Tegye a levet és a csíkokat egy serpenyőbe. Kis lángon pároljuk a levet, amíg a felére nem csökken. Ne hagyja, hogy a lé megbarnuljon, mivel az elszíneződés a cukrok karamellizálódását jelzi, ami nem kívánatos ennél az ételnél.
- Hagyja a narancslevet teljesen kihűlni a hűtőszekrényben.
- Vegye ki a levet a hűtőből, vegye ki belőle a narancshéjat, és adjon hozzá egy kevés lime-levet, hogy egy kis zamatot kapjon.
- Villával keverjen néhány csepp szezámolajat a lébe.
- Ossza szét a levet négy tányéron, mindegyikben egy kis mélyedést készítve.
- Ossza szét a tőkehalmájat a tányérokon.
- Díszítse a tálat gránátalmamagokkal, durva tengeri sóval és borssal.