Töltött cukkini, tök
- Teljes elkészítési idő1 óra
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 2 db bio cukkini vagy nyári tök
- karfiolrizs 1 fej bio karfiolból
- 2 bio tojás
- só
- bors
- 1 dl bio kókusz-főzőkrém
- 1 kanál bio kókuszliszt
- opció: tonhalkonzerv (vadon fogott tonhalból)
Elkészítés
Vágjuk le a cukkini vagy a tök végét. Vágjuk félbe, és kiskanállal vagy karalábévájóval szedjük ki a belsejét. A kiszedett belsőt vágjuk apróra. Tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1 fej karfiolból készült karfiolrizst (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra) sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tojásokat, kókuszfőzőkrémet, a kókuszlisztet és keverjük össze. Tehetünk bele 1 doboz tonhalat is. Töltsük bele a kivájt cukkinibe és/vagy a tökbe, reszeljünk rá növényi sajtot és tegyük az előmelegített 180 fokos sütőbe. 35-40 perc alatt megsül, és tálalhatjuk.
Megjegyzés: amennyiben marad a töltelékből, tegyünk hozzá 1 kanál kókuszlisztet, formázzunk belőle pogácsát és süssük meg együtt a megtöltött zöldségekkel.