Cukkinitekercs

  • Előkészítési idő20 perc
  • Főzési / sütési idő20 perc
  • Teljes elkészítési idő2 óra

    Hozzávalók

    • 2 db bio cukkini
    • 6 db bio tojás
    • bio bors
    • 200 g bio-kókuszricotta (lásd a túró receptnél)
    • 0,5 dl bio kókusztej
    • bio kapor

    Elkészítés

    1

    Reszeljünk le 1 cukkinit és facsarjuk ki belőle a levét. Szeleteljük hajszálvékonyra a másik cukkinit.
    A 6 db tojást tegyük bele egy tálba, öntsük bele a reszelt cukkinit, sót, borsot. Keverjük alaposan össze és öntsük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. Halmozzuk a tetejére a szeletelt cukkinit. Tegyük a sütőbe 180 fokon 20 percre.
    Amíg sül, az előre elkészített ricottát sózzuk meg, vágjunk bele friss kaprot, vagy ha nem lehet kapni, akkor fűszerként kapható kaprot, és keverjünk bele egy kis kókusztejet, hogy kenhetővé váljon.
    A megsült cukkinit hagyjuk kihűlni. A zsírpapírnál fogva húzzuk le a tepsiről, tegyünk a tetejére egy tiszta sütőpapírt és fordítsuk meg. Az alján lévő (ami most a tetejére került) zsírpapírt húzzuk le, kenjük meg a ricottával, majd óvatosan tekerjük össze. Tekerjük a zsírpapírba, majd tegyük a hűtőbe 1 órára. Ha kész, vágjuk fel és tálaljuk.

    Megosztás