Kurkumás, narancsos, sült édeskömény
- Előkészítési idő40 perc
- Főzési / sütési idő40 perc
- Teljes elkészítési idő1 óra 20 perc
- Adagok száma2
Hozzávalók
- 1 bio narancs héja
- 3/4 teáskanál őrölt bio kurkuma
- 1.5 teáskanál friss bio kakukkfű-levél
- 2 evőkanál bio MCT-olaj, vagy bio kókuszolaj
- tengeri só
- 4 teáskanál friss bio citromlé
- 3 nagy fej bio édeskömény (összesen kicsit több, mint 1 kg)
Elkészítés
Az édeskömény szárát vágjuk le és vagdossuk fel apróra, mert finom köret válik belőle. A magját vágjuk ki (egy háromszög alakú vágással távolíthatjuk el a legjobban), és a maradékot vágjuk vékony szeletekre. Vágjunk nagyon vékony szeleteket a narancshéjból. A felét tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a kurkumát, az édesköményt, a kakukkfüvet, az olajat és ízlés szerint tengeri sót. Ebben forgassuk meg a felaprított édesköményt, és terítsük szét egy zsírpapírral bélelt tepsiben. Sütés közben egyszer, félidőben forgassuk meg őket. 106 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc múlva puhára sül az édeskömény. Egy kis tálban keverjük össze a maradék narancshéjat, a citromlét és az apróra vágott édeskömény zöldet, és ebben keverjük el a sült édesköményt. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk!