Édesköményes, currys karfiol krémleves
- Előkészítési idő20 perc
- Főzési / sütési idő25 perc
- Teljes elkészítési idő45 perc
Hozzávalók
- 1 fej bio karfiol
- 2 fej bio édeskömény
- 1 adagolókanál Bio csontleves koncentrátum
- 1 doboz (2 dl) bio kókuszfőzőkrém
- só
- bio bors
- bio curry
- bio petrezselyem
Elkészítés
Szedjük rózsáira a karfiolt és vágjuk kockára az édesköményt. 2 nagyobb rózsa karfiolt szedjünk egész apró darabokra.
Az apró karfiolt tegyük egy tepsibe, öntsünk rá kókuszolajat és süssük meg.
A rózsákra szedett karfiolt és az édesköményt főzzük meg. Amikor puha, öntsük le róla a főzőlé nagy részét, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg curryvel és adjunk hozzá 1 adagolókanál bio csontlevesport. Tegyük bele a kókuszkrémet és turmixoljuk össze.
Sült karfiollal és petrezselyemmel tálaljuk.
Dave Asprey receptje alapján