Gary Hannam

Történetünk

Az Olivado története a 21. század elején kezdődött Kerikeriben, Új-Zéland gyönyörű Szigetek-öble északi szigetének csúcsánál.
Egy exséfből, egy jogtudorból, egy marketingmágusból, egy nemzetközileg elismert élelmiszertudósból és egy nemzetközi befektetőből álló innovatív csapat – a Massey Egyetemmel, Új-Zéland első Élelmiszertudományi Egyetemének tudósaival karöltve – úttörő munkát végzett, és tökéletesítette az olajkivonás folyamatát az avokádóból.
Az általuk kifejlesztett egyedi eljárást kizárólag az Olivado gyártóüzemében használják. Az Olivado gyártási folyamata csak az avokádó húsát használja, semmi mást.

A vállalkozásnak két termelőüzeme van már: az eredeti, új-zélandi gyár, amely elsősorban az északi sziget középső és északi részéről származó Hass avokádót dolgozza fel, valamint egy nemrégiben létrehozott bázis Kenya buja növényzettel megáldott középhegységében, amely Fair Trade és Biogazdálkodás tanúsítvánnyal rendelkező avokádóolajat állít elő helyi családok tulajdonában lévő gazdaságoktól közvetlenül vásárolt avokádóból. A kenyai Fair Trade és Bio programjuk jelenleg több mint 1350 gazdát támogat, akiknek több mint fele nő.

Az Olivado ma a világ legnagyobb extraszűz, hidegen sajtolt avokádóolaj-termelője, és vezető márka a világ több mint 31 országának szupermarketjeiben.
Az extraszűz avokádóolajról bebizonyosodott, hogy az egyik legegészségesebb és legsokoldalúbb étkezési olaj.
A gazdag, bársonyos íz fokozza a finom ételek ízét, és magas égési pontja miatt a legjobb választás az egészséges sütéshez és a magas hőmérsékleten történő főzéshez. És természetesen salátákhoz, zöldségekhez, turmixokhoz, de akár süteményekhez is tökéletes.

Bio és Fair Trade

Az Olivado gyárát és az avokádót szállító mezőgazdasági termelőket az IMO, a svájci regisztrációs szervezet tanúsítja mint bio- és Fair Trade kereskedőket.
A tökéletes nyomonkövetés érdekében – a termelőtől az üvegbe töltött olajig – saját szüretelő csapatainkkal dolgozunk.