Totu (tojásfehérjetúró)

  • Előkészítési idő25 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra 30 perc

    Hozzávalók

    • 1 l víz (tisztított)
    • 1 bio citrom leve
    • 10 bio tojásfehérje
    • 5-10 dkg bio kókuszolaj vagy bio MCT-olaj

    Elkészítés

    1

    A vizet a citromlével forraljuk fel, majd öntsük bele a tojásfehérjéket. Amikor a citrom savassága és a forróság már teljesen kicsapta a fehérjét, azaz fehér, kissé kemény göbös az egész, tegyük finom szűrőbe, vagy gézbe és szűrjük át. 1 óra alatt kicsöpög belőle a víz, és kihűl. Ami nedvességet lehet még facsarjuk ki belőle. A tojások méretétől függ, hogy mennyi „túró” lesz belőle, nekem általában 25-30 dkg sikerül. Egy villával törjük össze, és mivel ez elég száraz állagú, keverjünk hozzá kókuszolajat vagy MCT-olajat.

    Megosztás