Pizzatészta

  • Teljes elkészítési idő1 óra
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra) – kb. 1 nagyobb fej bio karfiolból
    • 2 bio tojás
    • 1 evőkanál bio kókuszliszt

    Elkészítés

    1

    Keverjük össze a karfiolrizst a tojással és a kókuszliszttel. Egy sütőpapírral kibélelt tepsi két sarkába kanállal osszuk el 2 adagra a keveréket. Kanállal lapogassuk olyan laposra, mint egy pizza. Érdemes az esztétika kedvéért a széleit is kerek formára igazítani. Süssük kb. 20-30 percig 180 fokon, amíg elkezd aranybarnára sülni. Ekkor vegyük ki és tegyük rá az ízlés szerinti feltétet.
    Javaslat feltét készítéshez: két kávéskanál bio mascarponét keverjünk simára egy kevés kókuszkrémmel, majd ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és bazsalikommal. Keverjünk bele apróra vágott póréhagymát és petrezselymet. Kenjük rá a pizzatésztára, tegyünk rá felkarikázott szalámit, kolbászt, végül szórjunk rá reszelt növényi sajtot. Tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, amíg a sajt el nem olvad. Vegyük le egy lapáttal a sütőpapírról és egy tányéron hagyjuk hűlni. (ne hagyjuk hosszan a sütőpapíron, mert eláztatja. Ez zöldség, nem liszt.)
    Javaslat: a növényi sajt szénhidráttartalma miatt vacsorára javasoljuk.

    Megosztás