Összetevők: zöldbors*
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
A bors az egész világon a legelterjedtebb és legtöbbet használt fűszer, amelynek színe lehet fekete, fehér, piros vagy zöld, attól függően, hogy milyen érettségi állapotban szedik le. A zöldborsot, amelynek íze kissé vadabb, erőteljesebb, mint a feketeborsé, még éretlenül szedik le és rövid ideig szárítják. Intenzív ízének köszönhetően akár még ízletes mártás is készíthetünk belőle sült húsok mellé.
A zöld terméseket napon megszárítják, amitől összezsugorodnak, megkeményednek és megfeketednek. A fekete borsszemek ráncosabbak, mint a többi típus. A borsnak frissen telt, fás íze van, csípős és kellemesen aromás. A fehér bors íze csípősebb és kevésbé átható, mint a feketéé. A zöldbors nem olyan csípős, de tiszta, friss íze van.
Felhasználási javaslat: gulyások, pácok és húsfélék ízesítéséhez.
A szárított terméket fénytől, nedvességtől óvva kell tárolni.
Kiszerelés: 50 g/üveg.
Származási hely: India
Allergén anyagot nem tartalmaz.