Csatlakozzon és akadjon horogra!

A Fish Tales-nél imádjuk a tenger gyümölcseit! Küldetésünk, hogy mindenki a legfinomabb tenger gyümölcseit élvezze, most és mindörökké. Ez nem könnyű feladat a túlhalászás és az korábbi évtizedekben zajló felelőtlen halászati módszerek miatt. Ennek eredményeképpen a halállomány nagy nyomás alatt van.

A képen az alapítók, Bart van Olphen és Harm Jan van Dijk látható, keta lazac halászunkkal, Maxine-nal Emmonakban, Alaszkában.
Fotó: David Loftus.

A Fish Tales egy holland tenger gyümölcsei márka, Bart van Olphen és Harm Jan van Dijk alapította 2014-ben. A tenger gyümölcseit kizárólag fenntartható gazdálkodásból szerezzük be a világ minden tájáról. A felelősen működő kisüzemi halászközösségeket hozzuk helyzetbe. Ezek a halászatok a természettel harmóniában élnek és működnek. Tisztességes árakat és nagy piacot garantálunk nekik, hogy hosszú távú kapcsolatot építhessünk ki velük.
Szeretjük megmutatni, hogy a halak elkészítése és fogyasztása nemcsak finom, hanem szórakoztató, egyszerű és fenntartható is. A Fish Tales segítségével a legfinomabb halakat élvezhetik, emellett óceánjaink és halászaink jövője is egészséges lesz!
Csatlakozzon és akadjon horogra!

Irányváltás

A Fish Tales-nél szeretjük a tenger gyümölcseit. Jó lenne, ha mindenki a végtelenségig élvezhetné őket, de az óceánok jelenlegi állapotát látva ez nem könnyű feladat. Itt az ideje, hogy irányt váltsunk: ha azt akarjuk, hogy a tengerek továbbra is az élet egészséges forrásai maradjanak, akkor alapvető változásokat kell végrehajtanunk a tenger gyümölcseinek világában.

A halászokkal kapcsolatos alapállásunk

Ha gondoskodni akarunk az óceánokról, azt a forrásnál kell kezdeni. A kis halászközösségeknél, akik a természettel harmóniában élnek és dolgoznak. Tartós együttműködést kell kialakítani a halászokkal. Biztosítani kell számukra a munka és a jövedelem stabilitását, hogy be tudjanak fektetni a jövőjükbe és az egészséges óceánokba, hogy a halászat régi, természetbarát módszerei tartósan fennmaradhassanak.
Stabil jövedelmet kell biztosítani a halászoknak, amiből meg tudnak élni. Csak akkor fognak továbbra is fenntartható döntéseket hozni a tengerrel és a halfogással kapcsolatban, ha el tudják tartani magukat és a családjukat. Azzal is segítenünk kell a helyi gazdaságokat, hogy a termelési folyamat döntően a forráshoz nagyon közelre kerüljön. Így a hozzáadott érték a származási helyen keletkezik.

Az óceánnal kapcsolatos alapállásunk

Aktívan dolgozzunk azon, hogy a halak egészségesek maradjanak. Csak egészséges halállományban halásszunk, tartsuk tiszteletben az évszakokat és a halak életciklusát, és ne halásszunk többet, mint amennyit az óceán elbír. Próbáljuk nem megzavarni az ökoszisztémát. Figyeljük a kifogott tengeri halak mennyiségét, korlátozzuk a véletlenszerű fogásokat, és mindig olyan módszert válasszunk, amely a lehető legkevésbé zavarja meg az ökoszisztémát. A halászati cégek jó irányítás alatt működjenek. Csak azok tudnak valóban fenntartható módon halászni, akik a megkötött megállapodások szerint dolgoznak. Csak olyan halászcégektől származó tenger gyümölcseit forgalmazzunk, amelyeket egy független harmadik fél (például a Marine Stewardship Council) tanúsított. Ez garantálja, hogy a termékek fenntartható örökségből származnak.

Boldog halászok, egészséges óceánok.

Az Önnel kapcsolatos alapállásunk

Tájékozódjon a tenger gyümölcseinek világáról! Érintse meg a dolog sürgőssége és értse meg, hogy miért olyan fontos a fenntartható tenger gyümölcseit választani.
Ha átlátható a folyamat, Ön is nagyobb felelősséget vállal majd a saját táplálékforrásaival kapcsolatban. Segítsen Ön is, hogy egészségesebbek legyenek az óceánok és az önfenntartó halász közösségek is megmaradjanak. Ezek a közösségek együttesen a világ népességének mintegy 12%-át teszik ki, azaz 800 millió embert. Tapasztalja meg, milyen egyszerű és élvezetes fenntartható termékekből főzni és tényleg milyen jó érzés egy 100%-ig „fair” (tisztességes) ételt készíteni.

Minden jó hal jó a vége!

Világszerte olyan helyi halászokkal dolgozunk, akik a természettel igazi harmóniában élnek és halásznak. A halászokat helyezzük a középpontba és ezzel mindenki nyer: a tenger gyümölcseinek fenntartható módon történő kifogásával hozzájárulunk a jövő egészséges óceánjaihoz, és biztosítjuk, hogy a kis halászközösségek működni és létezni tudjanak. Így tényleg mindenki élvezheti a rendkívül ízletes tenger gyümölcseit, itt minden jó hal jó a vége – az egész folyamat teljesen átlátható, a kifogástól a konyháig.